Ягодов чийзкейк без печене
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 пак. бисквити
- 1 бр. шоколад
- 2 с.л. олио от рапица
- 170 г сирене крема
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 2 ч.ч. бита сметана
- 2 с.л. ягодов топинг
- 1 с.л. лимонов сок
- 500 г ягоди
- 1 с.л. ягодов ликьор
Начин на приготвяне
-
Шоколадовите бисквити се слагат в блендер и се смилат на ситно.
-
Натрошения шоколад се слага в малка купа. Разтапя се за няколко секунди в микровълновата.
-
Течния шоколад и олиото се добавят в блендера. Разбива се, докато се смесят добре с бисквитите.
-
Сместа се изсипва в тава с отварящи се страници. Разстила се добре навсякъде, като се притиска плътно към дъното и страните. Оставя се във фризера за 15 минути.
-
Крема сиренето, пудрата захар и ванилията се слагат в средно голяма купа. Разбиват се, докато продуктите се смесят добре. Добавя се битата сметана.
-
Сместа се изсипва внимателно върху кората от бисквити и шоколад.
-
Ягодовия топинг се слага в купа и се слага в микровълновата за 10 секунди.
-
Добавят се лимоновия сок и ягодовия ликьор. Разбърква се и се изсипва върху сместа.
-
Ягодите се разрязват на две и се подреждат върху чийзкейка.
-
Оставя се в хладилник да стегне.