Шоколадовите бисквити се слагат в блендер и се смилат на ситно.
Натрошения шоколад се слага в малка купа. Разтапя се за няколко секунди в микровълновата.
Течния шоколад и олиото се добавят в блендера. Разбива се, докато се смесят добре с бисквитите.
Сместа се изсипва в тава с отварящи се страници. Разстила се добре навсякъде, като се притиска плътно към дъното и страните. Оставя се във фризера за 15 минути.
Крема сиренето, пудрата захар и ванилията се слагат в средно голяма купа. Разбиват се, докато продуктите се смесят добре. Добавя се битата сметана.
Сместа се изсипва внимателно върху кората от бисквити и шоколад.
Ягодовия топинг се слага в купа и се слага в микровълновата за 10 секунди.
Добавят се лимоновия сок и ягодовия ликьор. Разбърква се и се изсипва върху сместа.
Ягодите се разрязват на две и се подреждат върху чийзкейка.