Начало > Десерти > Ябълкови тарталети

Ябълкови тарталети

Ябълкови тарталети|escape
70
x12
1
70
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното се пресява в дълбока купа и към него се добавя нарязаното на кубчета краве масло. 

  2. Посолява се с щипката сол, разбърква се с помощта на вилица или с пръсти, докато стане на трохи.

  3. Прибавя се разбитото яйце, продължава се омесването, добавя се лъжицата вода и се омесва меко тесто, което се оформя на топка. Увива се във фолио и се прибира в хладилника за около 30 минути.

  4. През това време се приготвя плънката.

  5. В подходящ съд се разтопява маслото на котлона, добавя се кафявата захар и се карамелизира леко. Прибавят се предварително обелените, изчистени от семките и нарязани на малки кубчета ябълки, захарта, сока от лимон и канела на вкус. Разбърква се и се задушава за 10 минути.

  6. От тестото се късат топчета, които се разпределят във формичките и се разстилат. Всяка формичка се напълва с плънка и се запичат, поставени в тавичка, в предварително загрята на 200 С фурна до готовност.

  7. Като поизстинат, се вадят от формичките, поръсват се с пудра захар или се украсяват по ваш избор.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?