Начало > Десерти > Ябълков сладкиш с канела и какао

Ябълков сладкиш с канела и какао

Ябълков сладкиш с канела и какао|escape
65
x8
1
65
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Яйцата се разбиват добре със захарта. Към тях се прибавят олиото и канелата.

  2. След това брашното се смесва с бакпулвера, какаото и канелата. Пресяват се и се прибавят към яйчената смес. Разбърква се добре до получаването на гладка смес.

  3. Ябълките се обелват (по желание) и нарязват. Прибавят се към сместа.

  4. Сместа се изсипва в тава или кексова форма предварително намазана с олио.

  5. Върху още суровата смес се поставят резени ябълка. 

  6. Пече се в предварително загрята на 160-170 фурна, около 50 минути.

  7. По желание, преди сервиране се гарнира с малко заквасена сметана или сметана на спрей.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?