Ябълков щрудел с орехи
минути
порции
сложност
Начин на приготвяне
-
Ябълките се почистват и настъргват на едро ренде. Орехите се смилат.
-
В купа се смесват и разбъркват добре ябълките, канелата, захарта и орехите.
-
Всяка кора се напръсква с олио (по желание, може да се ползва и разтопено масло).
-
Кората се прегъва на две и се поръсва със сместа от ябълки.
-
Корите се прегъват на две, наръсват се с олио и се навиват на пура. И така, докато свършат корите.
-
Така получените пури се подреждат в намаслена тава.
-
Всички пурички се поръсват отгоре с малко олио и се пекат в предварително загрята фурна, на 200 градуса, до зачервяване - около 50 минути до час - в зависимост от фурната.
-
След като щруделът се извади от фурната, се покрива с кърпа.
-
По желание, след като изстине може да се поръси с пудра захар.