Начало > Десерти > Варено жито

Варено жито

Варено жито
Източник: Recepti.bg
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Житото се почиства и измива. За предпочитане е да се използва грухано, но може и негрухано.

  2. Залива се със студена вода и се вари докато омекне.

  3. Тенджерата, в която е варено житото се завива с двойно прегъната хавлиена кърпа и се оставя житото да "нацъхти".

  4. Водата се изцежда и житото се смесва със захарта и ореховите ядки. За предпочитане е да се използва пудра захар, която по-лесно и бързо ще се разтопи. 

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?