Начало > Десерти > Цитрусов крем за пълнеж

Цитрусов крем за пълнеж

Цитрусов крем за пълнеж|escape
40
x1
1
40
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

  • 150 г захар
  • 2 с.л. брашно тип 500
  • 2 с.л. портокалови кори
  • 1/2 ч.ч. портокалов сок
  • 1/2 ч.ч. лимонов сок
  • 2 бр. яйца
  • 200 г студена сладкарска сметана

Начин на приготвяне

  1. В тиган се смесват захарта, брашното, яйцата, лимоновите кори и сока, и корите от портокала. Готви се до хомогенизиране.

  2. Маха се от котлона и се оставя да се охлади напълно. След това се прибавя предварително разбитата сметана.

  3. Разбърква се леко.

  4. Получава се количество, достатъчно, за да покрие два пласта на торта 18 см в диаметър.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?