Тиквени десертчета
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.ч. олио
- 4 бр. яйца
- 3.50 ч.ч. захар
- 420 г пюре от тиква
- 2 ч.ч. брашно тип 500
- 2 пак. бакпулвер
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 2 ч.л. канела на прах
- 1 ч.л. сол
- 1 пак. сирене крема
- 1/2 ч.ч. краве масло
- 1 ч.л. есенция ванилия
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 175 С.
-
В средна купа се слагат яйцата, 1.5 чаша захар и тиквеното пюре. Сместа се разбива с миксер.
-
Сместа се смесва с брашното, содата, бакпулвер, канелата и солта. Отново се разбива с миксера, докато сместа се хомогенизира.
-
Изсипва се в ненамазнена тава и се пече за около 25-30 минути.
-
Сладкиша се оставя да изстине напълно, преди да се добави глазурата.
-
За глазурата се смесват крема сиренето и маслото. Разбъркват се заедно с ванилията. Останалата захар се добавя постепенно и се разбива до получаване на еднородна смес.
-
Изстиналия сладкиш се намазва равномерно и се разрязва на квадрати.