Тарт с плодове
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г маслено тесто за пай
- 460 г сирене крема
- 1 ч.л. есенция лимон
- 1 бр. лимонова кора
- 1 ч.ч. кайсии сладко
- 2 с.л. вода
- 300 г плодове
Начин на приготвяне
-
Тестото се слага в тава за печене и се изпича, като се сложат тежести за печене, за да не се надигне прекалено много.
-
Крема сиренето и лимоновата есенция се смесват и се разпределят върху изпечената кора.
-
Нареждат се плодове според сезона, нарязани на парчета.
-
Сладкото се смесва с малко вода в малък тиган и се държи на котлона, докато се стопи. Изсипва се върху тарта.
-
Оставя се да престои малко, нарязва се и се сервира.