Свеж крем с портокали
минути
порции
сложност
Начин на приготвяне
-
Обелва се 1 портокал, махат се ципите, нарязва се на дребни парченца и се поставя на дъното на всяка чаша.
-
Изцежда се сока от два портокала, ако не се получат 500 грама течност, се долива с вода или се изцежда още портокал.
-
Желатина се разтваря в студена вода, а след това се разтапя на водна баня.
-
Киселото мляко се разбива с 3 с.л. захар. Млякото се смесва с прецедения портокалов сок. Добавя се разтворения желатин . Разбърква се и купичките се напълват. Оставя се да се желира.
-
Преди сервиране се приготвя портокалов сос: Изцежда се сока от 1 портокал и с 1 с.л. захар се слага да заври. Добавя се настъргана кора от портокала за по-силен аромат. Щом започне да се сгъстява, сосът е готов.
-
Крема се гарнира със соса и се сервира.