Супа с наденица и картофи в хлебче



минути

порции

сложност
Съставки
- 250 г наденица
- 6 бр. картофи
- 2 ч.ч. царевица
- 300 мл бульон пилешки
- 1 стр. селари
- 2 бр. моркови
- 1 щипка лук на прах
- 1 щипка чесън на прах
- 1 к.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
- 300 мл краве прясно мляко
- 100 г сирене чедър
- 1 стр. магданоз пресен
Начин на приготвяне
-
В голям тиган се запържва наденицата и се маха.
-
В същия тиган се слагат царевицата (може и замразена), картофите, селарито, морковите, подправките и бульона. Оставя се да заври.
-
Котлона се намалява и се оставя за 15 минути да покъкри.
-
Добавят се млякото, сиренето, магданоза и наденицата.
-
Готви се с разбъркване, докато сиренето се стопи и супата се загрее напълно.
-
Сервира се в издълбани питки хляб.