Начало > Супи > Супа от телешки джолан с гъби и ориз

Супа от телешки джолан с гъби и ориз

Супа от телешки джолан с гъби и ориз
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Месото се слага в 1.5 л вода, оставя се да къкри за 2 часа на бавен огън. Месото се изважда, обезкостява се, нарязва се на малки парчета и се оставя настрани.

  2. Гъбите се почистват и нарязват. Маслото се стапя и гъбите се запържват. Поръсват се със сол и естрагон и се задушават за 10 минути.

  3. Бульона се кипва, добавя се ориза и се вари 12-15 минути на тих огън, така че да не се развари. Аспержите се нарязват (използвайте връхчета на консервирани аспержи) и се слагат в бульона заедно с нарязаното месо и гъбите. Варят се 1-2 минути.

  4. Вместо печурки, може да се използват манатарки или пачи крак.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?