Начало > Супи > Супа от кресон

Супа от кресон

Супа от кресон|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 с.л. олио
  • 1 бр. картофи
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. черен пипер млян
  • 2.50 ч.ч. бульон пилешки
  • 2.50 ч.ч. краве прясно мляко
  • 500 г крес, кресон
  • 1/4 ч.ч. сметана течна

Начин на приготвяне

  1. В дълбока тенджера се загрява олиото, добавят се картофа и лука, предварително нарязани на кубчета. Разбърква се. Поръсва се със сол и пипер на вкус. Намаля се силата на котлона, покрива се и се оставя за около 5 минути да покъкри.

  2. Слагат се бульона и млякото, увеличава се котлона и когато заври отново се намалява температурата и се оставя да къкри за 10 минути, или докато картофите омекнат.

  3. Добавя се нарязания кресон, разбърква се и се оставя за още 4-5 минути без капак.

  4. Супата се прехвърля в блендер или кухненски робот и се разбива до хомогенност. Супата се връща в тенджерата и се добавят още сол и пипер на вкус.

  5. Разпределя се в купички и се сервира с течна сметана във всяка отделна порция. Може да се декорира с листа кресон.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?