В дълбока тенджера се загрява олиото, добавят се картофа и лука, предварително нарязани на кубчета. Разбърква се. Поръсва се със сол и пипер на вкус. Намаля се силата на котлона, покрива се и се оставя за около 5 минути да покъкри.
Слагат се бульона и млякото, увеличава се котлона и когато заври отново се намалява температурата и се оставя да къкри за 10 минути, или докато картофите омекнат.
Добавя се нарязания кресон, разбърква се и се оставя за още 4-5 минути без капак.
Супата се прехвърля в блендер или кухненски робот и се разбива до хомогенност. Супата се връща в тенджерата и се добавят още сол и пипер на вкус.
Разпределя се в купички и се сервира с течна сметана във всяка отделна порция. Може да се декорира с листа кресон.