Сочна орехова торта
минути
порции
сложност
Съставки
- 30 г шоколад
- 2 бр. шушулка ванилия
- 6 бр. яйца
- 350 г захар
- 2 бр. яйчен белтък
- 400 г орехови ядки смлени
Начин на приготвяне
-
Разбиват се 3 цели яйца и 3 жълтъка заедно с 250 грама захар, докато побелеят. Добавят се 250 грама смлени орехи, ванилията и се разбърква.
-
Белтъците се разбиват на сняг и, с леко разбъркване, се смесват с ореховата смес. Сместа се изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма. Пече се в предварително загрята фурна на 180 С около 50 -60 минути.
-
За крема: Разбиват се 2 белтъка на гъст сняг със 100 грама захар. Добавят се настъргания шоколад, половината от останалите смлени орехи. Изстиналата торта се намазва с крема.
-
Поръсва се със смлените орехи и се оставя на хладно за 1 нощ.