Начало > Десерти > Сочна орехова торта

Сочна орехова торта

Сочна орехова торта
90
x12
1
90
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Разбиват се 3 цели яйца и 3 жълтъка заедно с 250 грама захар, докато побелеят. Добавят се 250 грама смлени орехи, ванилията и се разбърква.

  2. Белтъците се разбиват на сняг и, с леко разбъркване, се смесват с ореховата смес. Сместа се изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма. Пече се в предварително загрята фурна на 180 С около 50 -60 минути.

  3. За крема: Разбиват се 2 белтъка на гъст сняг със 100 грама захар. Добавят се настъргания шоколад, половината от останалите смлени орехи. Изстиналата торта се намазва с крема.

  4. Поръсва се със смлените орехи и се оставя на хладно за 1 нощ.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?