Сметанова торта с бананов крем



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Бананите се обелват и се пасират в блендер.
-
Течната сладкарска сметана се разбива с 1 к.ч. захар. Трябва да се получи гъста и пухкава смес.
-
Бананите се смесват с част от сметаната. Оставя се малко сметана за намазване на страниците.
-
Три желатина се разтварят в 150 грама студена вода. След това се оставят да се разтопят на водна баня. Не трябва да завират.
-
Когато желатиновата смес се охлади, се добавя при бананите и сметаната.
-
Един от готовите блатове се слага във форма за торта с отваряща се страна. Напоява се със сока от компота.
-
Намазва се с част от крема и същото се повтаря с останалите блатове.
-
Тортата се оставя в хладилник за 6 часа.
-
След като вече е стегнала се маха страницата на формата и тортата се намазва с останалата разбита сметана отстрани.
-
Украсява се по желание с плодовете от компота, пресни плодове, шоколадови стърготини или смлени орехи.