Начало > Десерти > Сметанова торта с бананов крем

Сметанова торта с бананов крем

Сметанова торта с бананов крем
90
x12
1
90
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Бананите се обелват и се пасират в блендер.

  2. Течната сладкарска сметана се разбива с 1 к.ч. захар. Трябва да се получи гъста и пухкава смес.

  3. Бананите се смесват с част от сметаната. Оставя се малко сметана за намазване на страниците.

  4. Три желатина се разтварят в 150 грама студена вода. След това се оставят да се разтопят на водна баня. Не трябва да завират.

  5. Когато желатиновата смес се охлади, се добавя при бананите и сметаната.

  6. Един от готовите блатове се слага във форма за торта с отваряща се страна. Напоява се със сока от компота.

  7. Намазва се с част от крема и същото се повтаря с останалите блатове.

  8. Тортата се оставя в хладилник за 6 часа.

  9. След като вече е стегнала се маха страницата на формата и тортата се намазва с останалата разбита сметана отстрани.

  10. Украсява се по желание с плодовете от компота, пресни плодове, шоколадови стърготини или смлени орехи.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?