Сладко от горски ягоди
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг горски ягоди
- 2 кг захар
- 1 ч.л. лимонтузу
- 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне
-
Ягодите се почистват и измиват.
-
В съда, в който ще се варят ягодите се нареждат ред ягоди, ред захар. Оставят се да престоят около 5-6 часа, като е добре да се разбъркват от време на време.
-
На следващия ден се слагат на огъня да врат с една чаша вода.
-
След като сиропът се сгъсти, се прибавя лимонтузуто.
-
След 5 минути сладкото се сваля от огъня, като се разклаща за да се отдели пяната и ягодите да не са залепнали една за друга.
-
Изсипва се в бурканчета и се затварят докато са горещи. Обръщат се с капачката на долу, за да се получи вакуум.