Сладкиш с мармалад
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 бр. яйца
- 2 ч.ч. захар
- 3 ч.ч. брашно тип 500
- 5 с.л. мармалад
- 1 ч.ч. олио
- 1 с.л. сода бикарбонат
- 1 ч.ч. вода
- 1 пак. шушулка ванилия
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне
-
Разбиват се яйцата и захарта. Добавя се брашното и отново се разбива.
-
Прибавят се мармаладът, олиото, содата, водата, ванилията и солта. Всичко се разбива.
-
Тавата се намазнява и се поръсва с брашно. Изсипва се сместа и се слага във фурната.
-
Пече се на 200 - 250 ºС до златисто.
Снимката е илюстративна и не представя готовата рецепта.