Сладкиш с извара
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г брашно тип 500
- 300 г извара пълномаслена
- 3 бр. яйца
- 150 г захар
- 1 пак. бакпулвер
- 2 пак. шушулка ванилия
- 1 бр. портокали
- 1 щипка сол
- 100 г пудра захар
Начин на приготвяне
-
В голяма купа се разбиват изварата, захарта, солта и яйцата.
-
Брашното се смесва с ванилията и бакпулвера, и се добавя към другата смес.
-
Прибавят се сока и кората от портокала. Разбърква се. Отделят се 2 с.л. от сока за глазурата.
-
Тестото се сипва в тавичка с хартия за печене.
-
Пече се 45 минути на 180С.
-
За глазурата се разбъркват пудрата захар със сока от портокала (2 с.л.) и се намазва топлия сладкиш.