За приготвянето на кекса се разбиват 2 бр яйца с 1 ч.ч. захар. Прибавят се1 ч.ч. прясно мляко, 1 с.л. олио. Пресяват се 2 ч.ч. брашно с един бакпулвер. Всичко се разбива много добре.
Кекса се пече до готовност, след което се охлажда и разрязва на две половини.
За приготвянето на плодовете в малък съд се кипват 2 ч.ч. вода с 1 ч.ч. захар. Добавят се замразените горски плодове. След като се разтопят и соса от тях започне леко да се сгъстява, се отстраняват от котлона.
Крема се приготвя, като се разбиват много добре 200 гр заквасена сметана с 125 гр крема сирене, 1 с.л. пудра захар и 1 ванилия.
В плоска чиния се поставя долната част на кекса. Залива се с част от течността на плодовете и се намазва с половината крем. Поставя се горната част на кекса, залива се с останалата течност на плодовете, намазва се с крем, а отгоре се нареждат самите плодове.