Сладки картофи
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 ч.ч. картофи
- 1/2 ч.ч. захар
- 2 бр. яйца
- 1 щипка сол
- 7 с.л. краве масло
- 1/2 ч.ч. краве прясно мляко
- 1 к.л. есенция ванилия
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 70 г брашно тип 500
- 1/2 ч.ч. орехови ядки
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 170-180 С.
-
Сладките картофи, нарязани на кубчета, се слагат в тиган на средна температура и се покриват с вода. Готвят се, докато омекнат.
-
След това картофите се отцеждат и намачкват.
-
В по-голям съд се смесват картофите, захарта, яйцата, солта, 4 лъжици масло, млякото и ванилията. Разбъркват се добре. Сместа се прехвърля в тава за печене.
-
Отделно се смесват кафявата захар и брашното. Слагат се в останалото масло, добавят се и орехите и се разбърква. Тази смес се поръсва върху картофите.
-
Пекат се за 30 минути във фурната, или докато горната част е леко зачервена.