Сладки хапки с круши



минути

порции

сложност
Съставки
- 4 с.л. олио от гроздови семки
- 2 с.л. захар
- 1 ч.л. канела на прах
- 2 бр. круши
- 1 пак. кори за баница
- 80 г орехови ядки
Начин на приготвяне
-
Обелват се 2 големи или 3 по-малки круши. Нарязват се на ленти.
-
В купа се изсипват крушите, захарта, канелата, орехови ядки и 1 с.л. от олиото. Хубаво се разбъркват.
-
Отделят се 4 листа от корите за баница. Всяка се намазва с олиото и се съединяват две по две.
-
Крушите се разпределят в единия край на листа и се завиват две стегнати рола. Нарязват се на по-едри хапки и се нареждат в тава за печене.
-
Пекат се 20 минути в предварително загрята фурна.
-
Когато тавата се извади от фурната, парченцата се намазват с още горещия карамел, отделил се от крушите.