Начало > Супи > Скандинавска грахова супа

Скандинавска грахова супа

Скандинавска грахова супа
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 500 г грах
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 500 г картофи
  • 1 бр. корени за супа
  • 2 с.л. мас
  • 500 мл бульон пилешки
  • 3 бр. сурова наденица
  • 2 бр. кренвирши
  • 3 стр. магданоз пресен
  • 2 щипка черен пипер млян
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Картофите и лука се обелват. Лука се нарязва на ситно, а картофите - на кубчета.

  2. Корените за супа се измиват, почистват и нарязват. Маста се сгорещява и лука се запържва, после се добавят картофите и корените. Запържват се за няколко минути. Налива се бульона.

  3. Надениците се слагат в бульона и се варят 10 минути, после се добавят граха със соса от консервата и кренвиршите. Като заври супата се вари още 5 минути. Подправя се на вкус със сол и пипер и се гарнира с магданоз.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?