Щрудел с млечно тесто



минути

порции

сложност
Съставки
- 3 бр. яйца
- 150 г захар
- 1 к.ч. олио
- 1 ч.ч. краве прясно мляко
- 200 г брашно тип 500
- 1 пакетче бакпулвер
- 1 пакетче шушулка ванилия
- 1 кг ябълки
- 3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне
-
Разделят се белтъци от жълтъци.
-
Жълтъците се разбиват със захарта.
-
Прибавя се олиото, млякото, брашното с бакпулвера и ванилията.
-
Разбърква се и се добавят белтъците, които са разбити предварително на сняг.
-
Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава. Отгоре се нареждат ябълките, нарязани на филийки.
-
Печесе в умерена фурна до готовност и се поръсва с пудра захар.