Шоколадова торта без брашно



минути

порции

сложност
Съставки
- 1/2 ч.ч. вода
- 1/4 ч.л. сол
- 0.75 ч.ч. захар
- 500 г черен шоколад
- 1 ч.ч. масло обезсолено
- 6 бр. яйца
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява предварително на 150 С. Дъното на кръгла тавичка за печене се намазнява. Подготвя се и една по-голяма тава.
-
В малък тиган, на средна температура, се смесват водата, солта и захарта. Разбъркват се докато се разтворят.
-
Шоколада се разтапя или в микровълновата, или на водна баня. Изсипва се в купата на миксер.
-
Маслото се нарязва на парченца и постепенно, с бъркане, се прибавя към шоколада. Добавя се водната смес.
-
Прибавят се яйцата и се разбърква. Тавата се поставя в другата тава и дъното на втората се напълва с вряща вода.
-
Сладкиша се пече така около 45 минути. Трябва да се има предвид, че центърът на тортата ще изглежда леко влажен.
-
Изстудява се в хладилника за 1 нощ, както си е в тавичката.
-
За да се отлепи на следващия ден, дъното на тавата се потапя в гореща вода за 10 секунди и се обръща върху подходяща чиния.