Сбричолата
минути
порции
сложност
Съставки
- 300 г брашно тип 500
- 150 г захар
- 150 г краве масло
- 1 бр. яйца
- 1 бр. яйчен жълтък
- 1 пак. бакпулвер
- 1 щипка сол
- 1 пак. шушулка ванилия
- 1 пак. пудинг ванилия
- 400 мл краве прясно мляко
Начин на приготвяне
-
От брашното, маслото, захарта, яйцето, жълтъка, бакпулвера, солта и ванилията се приготвят маслени трохи. Тестото не се меси, а продуктите се стриват с ръце.
-
Готовото тесто се слага в хладилника за 1 час.
-
Пудинга се приготвя, както е посочено на опаковката (количеството мляко е примерно, съобразете с това, което е посочено на пликчето).
-
Слага се 1/3 от тестото във форма за печене и се притиска към дъното и стените.
-
Залива се с пудинга, който трябва да е студен и гъст. Отгоре се слагат останалите маслени трохи.
-
Пече се на 180 С до готовност.