Рибена супа със сьомга и бял амур
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 щипка черен пипер млян
- 1/2 бр. лимон
- 1 ч.л. сол
- 1 вр. магданоз пресен
- 1 бр. зелени чушки
- 2 бр. моркови
- 1 вр. лук кромид пресен
- 1 к.ч. ориз
- 150 г рагу от сьомга
- 150 г риба бял амур
Начин на приготвяне
-
Сьомгата и белия амур се сваряват. Премахват се костите (ако има такива) и се връщат обратно в тенджерата.
-
Добавя се част от наситнения пресен лук и наситннените моркови и чушки. Прибавя се и измития и предварително накиснат ориз. Към края супата се овкусява със сол и черен пипер и се сваля от котлона.
-
Изтисква се половин лимон. Преди сервиране се поръсва с пресен лук и магданоз.