Пюре от лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г лук кромид стар
- 2 бр. яйца
- 1 ч.ч. сметана течна
- 20 г краве масло
- 3 с.л. галета
- 3 с.л. кашкавал
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Обеления лук се вари в подсолена вода 25 минути.
-
Изсипва се в гевгир и се оставя да се отцеди добре.
-
Пасира се с миксера. Прибавят се разбитите яйца, сметаната, солта и черния пипер.
-
Разбърква се добре и се изсипва в намазнена с масло тавичка.
-
Поръсва се с галетата и настъргания кашкавал и се запича.
-
Пюрето е подходящо за гарниране на печени меса.