Пълнени гъби с пилешко и кашкавал
минути
порции
сложност
Съставки
- 100 г лютеница
- 50 г шарена сол
- 100 г кашкавал
- 50 г краве масло
- 70 г сирене краве
- 100 г пилешки гърди
Начин на приготвяне
-
Гъбите се измиват, пънчетата им се отстраняват и се подсушават.
-
Фурната се загрява на 170-180 С.
-
На дъното на гъбите се поръсва щипка сол (по желание), мажат се с лютеница, добавя сре малко от ситно нарязаното пилешко месо, ръси се с настъргания кашкавал и най-отгоре се слага парче от кравето масло.
-
Съдът, в който ще се пекат, се намазнява с малко олио и гъбите се нареждат.
-
Пекат се до готовност и след като се извадят се поръсват с шарена сол.