Начало > Предястия > Пълнен лук с извара и ориз

Пълнен лук с извара и ориз

Пълнен лук с извара и ориз|escape
40
x2
1
40
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лука се обелва и се изважда средата. Ориза се приготвя на пара до полуготовност.

  2. Олиото се загрява в тиган, добавят се доматите и се сотира за 2 минути. Добавят се всички останали съставки (без сиренето) и се сотира за още 5-6 минути.

  3. Лука се пълни с тази смес. Отгоре се поръсва с настъргано сирене. Лука се слага в тава за печене, предварително намазнена и се пече за 8-10 минути на 200 С, или докато сиренето се стопи.

  4. Пълнения лук се сервира, докато е още топъл.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?