Постен щрудел с ябълки



минути

порции

сложност
Съставки
- 200 мл вода
- 200 мл олио
- 150 г захар
- 500 г брашно тип 500
- 1 пак. бакпулвер
- 7 бр. ябълки
- 100 г орехови ядки смлени
- 1 пак. канела на прах
- 4 с.л. галета
- 5 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне
-
Измитите и обелени ябълки се настъргват на едро. Към тях се прибавят орехите, канелата и галетата и се разбъркват.
-
Водата, олиото и захарта се смесват. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя постепенно. Разбърква се много добре.
-
Половината от тестото се слага в намазнена и набрашнена тава, отгоре се слага пълнежа и се залива с останалото тесто.
-
Пече се в умерена, предварително загрята фурна.
-
След като изстине постния щрудел, се поръсва с пудра захар.