Начало > Десерти > Постен кекс

Постен кекс

Постен кекс|escape
60
x8
1
60
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В силен чай се вари лимоновата кора, нарязана на жулиени. Прецежда се и се оставя да изстине.

  2. Меда се слага в порцеланов съъд и внимателно се разрежда с чая.

  3. Към сместа се прибавят захар, олио, сода, лимоновата кора, орехите и брашното. Разбърква се и се изсипва във форма, предварително намазнена и набрашнена.

  4. Ако се наложи, при печенето се покрива с фолио, за да не изгори.

  5. Изпича се на умерена фурна, до готовност.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?