Портокалов кейк
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 пак. готова кексова смес
- 1 пак. пудинг лимон
- 170 мл портокалов сок
- 100 мл олио
- 4 бр. яйца
- 1 ч.л. есенция лимон
- 140 г захар
- 50 г краве масло
Начин на приготвяне
-
Намазнява се форма за кекс. Фурната се загрява на 165 С.
-
В голяма купа се смесват готовото тесто за кекс (от кутия) и пудинга. Прави се кладенче в средата и се слагат ¾ от портокаловия сок, олиото, яйцата и лимоновата есенция. Разбиват се на ниска степен.
-
Тестото се изсипва във формата и се пече за 50-60 минути.
-
След като е готов, кейка се слага за 10 минути да се охлади, изважда се на решетка, за да изстине напълно.
-
В тиган за сос на средна темепратура се слагат останалия сок, захарта и маслото за 2 минути. Разбъркват се и кекса се полива с този сос.