Начало > Десерти > Портокалов кейк

Портокалов кейк

Портокалов кейк|escape
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 пак. готова кексова смес
  • 1 пак. пудинг лимон
  • 170 мл портокалов сок
  • 100 мл олио
  • 4 бр. яйца
  • 1 ч.л. есенция лимон
  • 140 г захар
  • 50 г краве масло

Начин на приготвяне

  1. Намазнява се форма за кекс. Фурната се загрява на 165 С.

  2. В голяма купа се смесват готовото тесто за кекс (от кутия) и пудинга. Прави се кладенче в средата и се слагат ¾ от портокаловия сок, олиото, яйцата и лимоновата есенция. Разбиват се на ниска степен.

  3. Тестото се изсипва във формата и се пече за 50-60 минути.

  4. След като е готов, кейка се слага за 10 минути да се охлади, изважда се на решетка, за да изстине напълно.

  5. В тиган за сос на средна темепратура се слагат останалия сок, захарта и маслото за 2 минути. Разбъркват се и кекса се полива с този сос.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?