Пастет от бял боб
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 бр. боб консерва
- 2 ск. чесън стар
- 1.50 с.л. оцет Балсамико
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява предварително на 175 С.
-
Лука (с люспата) се разполовява и се запича в тава за 1 час, да омекне напълно.
-
Лука, боба (от консерва), чесъна и оцета се слагат в блендер. Пасират се, като се добавя малко вода, до гладка смес.
-
Подправя се със сол и пипер на вкус.
-
Прехвърля се в купа, покрива се и се прибира в хладилника за 1 час.
-
Сервира се със зеленчуци по избор или върху филийка хляб.