Начало > Предястия > Пастет от бял боб

Пастет от бял боб

Пастет от бял боб|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 гл. лук кромид стар
  • 1 бр. боб консерва
  • 2 ск. чесън стар
  • 1.50 с.л. оцет Балсамико
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер млян

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява предварително на 175 С.

  2. Лука (с люспата) се разполовява и се запича в тава за 1 час, да омекне напълно.

  3. Лука, боба (от консерва), чесъна и оцета се слагат в блендер. Пасират се, като се добавя малко вода, до гладка смес.

  4. Подправя се със сол и пипер на вкус.

  5. Прехвърля се в купа, покрива се и се прибира в хладилника за 1 час.

  6. Сервира се със зеленчуци по избор или върху филийка хляб.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?