Пай със сладко от кайсии
минути
порции
сложност
Съставки
- 100 г краве масло
- 120 г пудра захар
- 100 мл краве прясно мляко
- 2 бр. яйца
- 1 ч.л. сода амонячна
- 1 с.л. лимонова кора
- 2.50 ч.ч. брашно тип 500
- 250 г кайсии сладко
Начин на приготвяне
-
Маслото се разбива със захарта. Последователно се добавят яйцата, като се разбърква след всяко едно, млякото, брашното заедно със содата и настърганата кора от лимон. Замесва се меко тесто.
-
Тестото се разделя на две части. Едната, малко по-голяма, се разстила в тава, намазана с малко мазнина и посипана с брашно.
-
Намазва се със сладкото. Отгоре се прави характерната решетка от тесто, като преди това останалото тесто се разточва на кора и се реже на ленти.
-
Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура. Поръсва се с пудра захар по желание.