Начало > Десерти > Пай със сладко от кайсии

Пай със сладко от кайсии

Пай със сладко от кайсии
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маслото се разбива със захарта. Последователно се добавят яйцата, като се разбърква след всяко едно, млякото, брашното заедно със содата и настърганата кора от лимон. Замесва се меко тесто.

  2. Тестото се разделя на две части. Едната, малко по-голяма, се разстила в тава, намазана с малко мазнина и посипана с брашно.

  3. Намазва се със сладкото. Отгоре се прави характерната решетка от тесто, като преди това останалото тесто се разточва на кора и се реже на ленти.

  4. Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура. Поръсва се с пудра захар по желание.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?