Начало > Десерти > Мус с ягоди

Мус с ягоди

Мус с ягоди|escape
50
x2
2
50
минути
x2
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Желатинът се накисва във водата.

  2. Ягодите се изстискват, така че да се получи около половин чаша сок. Остатъкът се запазва.

  3. Към сока се прибавя захарта и малко вода и се вари на слаб огън, докато се получи сироп.

  4. В сиропа се слагат останалите ягоди и се вари още 10 минути, след което се прибавя желатинът и се разбърква, докато се разтвори.

  5. Сместа се прецежда и се оставя да изстине.

  6. Разбиват се белтъците на пяна и се прибавят към прецедената смес. Разбива се сметаната, изсипва се в ягодовата смес и отново се разбива.

  7. Мусът се разлива в чаши и се изстудява. Гарнира се с ягоди.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?