Мини пайчета със сладко от череши
минути
порции
сложност
Съставки
- 450 г маслено тесто за пай
- 300 г сладко от череши
- 250 г захар
- 2 к.л. есенция ванилия
- 1 ч.л. канела на прах
- 1/4 ч.ч. царевично нишесте
- 1 щипка сол
- 8 ч.л. краве масло
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 200 С.
-
От готовото тесто за пай се отрязва толкова тесто, колкото са формичките, трбява да попадне из цялото дъно и стените. За всяко пайче се отрязва и малка звездичка с форма за курабийка.
-
Черешите се смесват със захарта, ванилията, канелата, нишестето и солта. Разбърква се.
-
Пълнежа се разпределя във всяко пайче. Поръсва се с по една лъжичка масло. Отгоре се слагат звездичките, или друга форма по желание.
-
Пайовете се пекат 35-40 минути, или до готовност. Поръсват се с пудра захар.