Мексиканска тако супа
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Малко олио се загрява в голям тиган и лука и каймата (телешка) се запържват леко. Излишната мазнина се изцежда и се прехвърлят в тенджера за бавно готвене.
-
Добавят се бобените зърна, зелените люти чушки (от буркан), царевицата (консерва), доматите (от консерва, нарязани на кубчета), подправката за тако и останалите подправки. Използва се течността от консервите.
-
Готви се от 6 до 8 часа на ниска температура или на средна температура. В случай, че се изпозлва обикновена тенджера, се готви час-час и половина на средна температура.
-
При сервиране се гарнира с царевичен чипс. Отгоре може да се добави лъжица квасена сметана, сирене, зелен лук, магданоз.