Начало > Супи > Мексиканска тако супа

Мексиканска тако супа

Мексиканска тако супа
90
x12
1
90
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 кг телешка кайма
  • 2 гл. лук кромид стар
  • 3 бр. фасул червен консерва
  • 1 бр. царевица
  • 3 бр. домати консерва
  • 10 бр. люти чушлета
  • 1 с.л. чесън на прах
  • 5 щипка черен пипер млян
  • 1 ч.л. сол
  • 1 бр. тортила чипс

Начин на приготвяне

  1. Малко олио се загрява в голям тиган и лука и каймата (телешка) се запържват леко. Излишната мазнина се изцежда и се прехвърлят в тенджера за бавно готвене.

  2. Добавят се бобените зърна, зелените люти чушки (от буркан), царевицата (консерва), доматите (от консерва, нарязани на кубчета), подправката за тако и останалите подправки. Използва се течността от консервите.

  3. Готви се от 6 до 8 часа на ниска температура или на средна температура. В случай, че се изпозлва обикновена тенджера, се готви час-час и половина на средна температура.

  4. При сервиране се гарнира с царевичен чипс. Отгоре може да се добави лъжица квасена сметана, сирене, зелен лук, магданоз.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък