Начало > Десерти > Манник - руски пирог с грис

Манник - руски пирог с грис

Манник - руски пирог с грис|escape
60
x8
1
60
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Грисът се смесва с киселото мляко, разбърква се добре и се оставя за 40 минути, за да може да набъбне. Когато това стане, се добавя и содата.

  2. Яйцата и захарта се разбиват, брашното и солта се пресяват.

  3. Разбитите яйца се смесват със сместа от мляко и грис, разбърква се с шпатула или бъркалка и се добавя брашното. Бърка се до хомогенна смес.

  4. Дъното на кръгла тавичка или форма за торта с диаметър 22-24 см се постила с хартия за печене, намаслява се с разтопеното масло и в нея се излива готовата смес.

  5. Пече се 40 минути на 180 С до суха клечка, изважда се от фурната и се оставя леко да се охлади.

  6. Отгоре, по желание, може да се гарнира със сладко, разтопен шоколад или в суровата смес, преди изпичане, по повърхността да се добавят плодове.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?