Макови охлювчета с мармалад
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 к.ч. краве масло
- 3 к.ч. пудра захар
- 2 к.ч. краве прясно мляко
- 2 ч.л. сода амонячна
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 2 бр. яйца
- 1 буркан мармалад
- 1 к.ч. маково семе
- 700 г брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
Замесва се тесто с маслото, пудрата захар, прясното мляко, в което са разтворени двата вида сода, яйцата и брашно, колкото поеме.
-
Тестото се разделя на 3-4 топки, от които се разточват кори.
-
Всяка кора се намазва с мармалад и се поръсва с маково семе.
-
Навиват се на руло. Получените рула се нарязват напречно на охлювчета.
-
Нареждат се в намазнена с масло тава на разстояние едно от друго.
-
Пекат се на умерена фурна до позлатяване на тестото.