Брашното се пресява със солта в съд. Добавят се кафявата захар, маята и настърганата кора от един лимон.
В купа се разбиват яйцата и разтопеното масло. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с дървена лъжица или миксер до еднородна консистенция.
С получената смес формичките се напълват малко над половината с тесто и се поставят върху тава. Покриват се с намазнена хартия за печене. Оставят се така за 10-15 минути, докато тестото втаса.
За сиропа се загрява лимоновия сок с 50 мл вода и пудрата захар. След като кипне, температурата се намалява и се оставя така да къкри 5-7 минути до сгъстяване, като се разбърква.
Междувременно фурната се загрява до 180 С. Саварините се пекат 15 минути до златисто.
Още горещи саварините се поливат със сиропа. Поливат се периодично със сиропа, докато изстинат или до пълното попиване на сиропа.