Начало > Десерти > Лимонови саварини с круши

Лимонови саварини с круши

Лимонови саварини с круши|escape
60
x6
1
60
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното се пресява със солта в съд. Добавят се кафявата захар, маята и настърганата кора от един лимон.

  2. В купа се разбиват яйцата и разтопеното масло. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с дървена лъжица или миксер до еднородна консистенция.

  3. С получената смес формичките се напълват малко над половината с тесто и се поставят върху тава. Покриват се с намазнена хартия за печене. Оставят се така за 10-15 минути, докато тестото втаса.

  4. За сиропа се загрява лимоновия сок с 50 мл вода и пудрата захар. След като кипне, температурата се намалява и се оставя така да къкри 5-7 минути до сгъстяване, като се разбърква.

  5. Междувременно фурната се загрява до 180 С. Саварините се пекат 15 минути до златисто.

  6. Още горещи саварините се поливат със сиропа. Поливат се периодично със сиропа, докато изстинат или до пълното попиване на сиропа.

  7. Сервират се с бита сметана и плодове по желание.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?