Лешников сладкиш
минути
порции
сложност
Съставки
- 5 бр. яйца
- 1 ч.ч. пудра захар
- 150 г краве масло
- 100 г лешници
- 1 к.ч. брашно тип 500
- 200 г студена сладкарска сметана
Начин на приготвяне
-
Жълтъците се отделят. Слагат се в дълбок съд на котлона и се разбиват с маслото и захарта. Внимава се да не заври. Бърка се до получаване на еднородна смес.
-
Прибавят се лешниците, смлени ситно, брашното и белтъците, предварително разбити на сняг.
-
Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава и се пече в загрята фурна на 200 С.
-
Сладкиша се изважда от тавата докато е още топъл и се украсява с битата сметана.