Начало > Десерти > Лешников сладкиш

Лешников сладкиш

Лешников сладкиш
60
x6
1
60
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците се отделят. Слагат се в дълбок съд на котлона и се разбиват с маслото и захарта. Внимава се да не заври. Бърка се до получаване на еднородна смес.

  2. Прибавят се лешниците, смлени ситно, брашното и белтъците, предварително разбити на сняг.

  3. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава и се пече в загрята фурна на 200 С.

  4. Сладкиша се изважда от тавата докато е още топъл и се украсява с битата сметана.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?