Кремсупа от кромид лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 6 гл. лук кромид стар
- 3 с.л. краве масло
- 1 ч.ч. вода
- 1 ч.ч. краве прясно мляко
- 1 с.л. брашно тип 500
- 50 г кашкавал
- 3 стр. целина листа
- 2 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Лука нарязан на едро се задушава в маслото и малко вода. Като омекне, залива се с водата, посолява се и се вари 20 минути на тих огън. Разбива се с миксер. Прибавя се млякото, а като заври - брашното, размито в малко хладка вода.
-
Вари се още 10 минути. Поднася се с настърган кашкавал, ситно нарязани листа целина и черен пипер.