Крем супа от праз
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/2.png)
![Крем супа от праз|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/5055.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Праза се измива внимателно и се нарязва на кръгчета. Слага се да се запържи в малко зехтин.
-
Долива се 600 мл зеленчуков бульон. В него се слагат да се сварят 2-та картофа, нарязани на едро и морковите.
-
След като зеленчуците омекнат се добавят ригана, босилека и магданоза.
-
Сваля се от котлона, изчаква се да се охлади и се пасира,
-
Добавя се сметаната при непрестанно бъркане и се връща на котлона, но трябва да се внимава да не заври.
-
Овкусява се с лимонов сок, сол и черен пипер. Сервира се с натрошено сирене и крутони.