Начало > Супи > Крем супа от праз

Крем супа от праз

Крем супа от праз
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Праза се измива внимателно и се нарязва на кръгчета. Слага се да се запържи в малко зехтин.

  2. Долива се 600 мл зеленчуков бульон. В него се слагат да се сварят 2-та картофа, нарязани на едро и морковите.

  3. След като зеленчуците омекнат се добавят ригана, босилека и магданоза.

  4. Сваля се от котлона, изчаква се да се охлади и се пасира,

  5. Добавя се сметаната при непрестанно бъркане и се връща на котлона, но трябва да се внимава да не заври.

  6. Овкусява се с лимонов сок, сол и черен пипер. Сервира се с натрошено сирене и крутони.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък