Начало > Десерти > Крем брюле

Крем брюле

Крем брюле|escape
90
x5
1
90
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

  • 6 бр. яйчен жълтък
  • 6 с.л. захар
  • 1 к.л. есенция ванилия
  • 2.50 ч.ч. сметана с 30% масленост
  • 2 с.л. кафява захар

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 150 С.

  2. Жълтъците, 4 лъжици захар и ванилията се разбиват, докато се получи еднородна смес.

  3. Сметаната се слага в загрят тиган и се загрява на ниска температура, почти до степен на завиране. Сметаната веднага се маха от котлона, когато се усети, че завира. Разбърква се в сместа с жълтъците и се разбърква, докато се смесят добре.

  4. Сметановата смес се слага в съд на водна баня и се разбъркава за около 3 минути, докато сместа започне леко да се залепя на лъжицата. Маха се от котлона и се прехвърля в топлоустойчив съд за печене или се използват малки формички за крем брюле.

  5. Пече се в загрятата фурна за 30 минути. Изважда се от фурната и се оставя да се охлади на стайна температура. След това се слага в хладилника за 1 час.

  6. Фурната се загрява отново, но само на горния реотан.

  7. В малка купа се смесват останалите 2 лъжици захар и кафявата захар. Крема се поръсва с тази смес и се слага във фурната за около 2 минути, докато се стопи захарта. Следи се внимателно да не загори.

  8. Крем брюлето се изважда и охлажда. Слага се в хладилника да се охлади и да се стегне текстурата отново.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?