Начало > Десерти > Кексчета с шампанско и ягоди

Кексчета с шампанско и ягоди

Кексчета с шампанско и ягоди|escape
45
x12
1
45
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 180 градуса.

  2. В голяма купа се смесват брашното, солта, бакпулвера и содата. Оставят се настрани.

  3. В друга купа се разбъркват олиото и захарта. Добавят се кокосовото мляко, ½ ч.ч. шампанско и ванилията. След като се разбие добре, се добавят и портокаловия сок и портокаловите корички. Двете смеси се объркват.

  4. Формите за мъфини се запълват с тестото. Пекат се най-малко 18 минути, докато станат златисти. Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят напълно преди да се глазират.

  5. Докато кексчетата изстиват, се приготвя глазурата. Маслото и пудрата захар се разбиват с електрически миксер. Добавят се 3/4 ч.ч. шампанско, намачканите предварително ягоди и ванилията. Бърка се до пълно смесване на продуктите. Ако сместа е прекалено течна, се добавя още захар.

  6. Кексчетата се глазират и се украсяват с ягоди.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?