В голяма купа се смесват брашното, солта, бакпулвера и содата. Оставят се настрани.
В друга купа се разбъркват олиото и захарта. Добавят се кокосовото мляко, ½ ч.ч. шампанско и ванилията. След като се разбие добре, се добавят и портокаловия сок и портокаловите корички. Двете смеси се объркват.
Формите за мъфини се запълват с тестото. Пекат се най-малко 18 минути, докато станат златисти. Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят напълно преди да се глазират.
Докато кексчетата изстиват, се приготвя глазурата. Маслото и пудрата захар се разбиват с електрически миксер. Добавят се 3/4 ч.ч. шампанско, намачканите предварително ягоди и ванилията. Бърка се до пълно смесване на продуктите. Ако сместа е прекалено течна, се добавя още захар.