Кекс с череши и кисело мляко
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Черешите се измиват и се почистват от костилките, след което се нарязват на половинки.
-
Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се киселото мляко, бакпулверът и олиото и отново се разбърква. Добавя се брашното на части, докато стане гладка смес.
-
Изсипва се в намазнена и набрашнена форма за кекс. Черешите се овалват в малко брашно и се разпределят равномерно, като част от тях се натиска леко към дъното, друга се оставя на повърхността.
-
Пече се в предварително загрята на 180 ºС фурна. Когато кексът се надигне и хване коричка, се изважда и се покрива с алуминиево фолио. Фурната се намалява и се пече на 150 ºС до готовност.