Начало > Предястия > Картофени питки

Картофени питки

Картофени питки|escape
70
x4
1
70
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Картофите се измиват, слагат се във вряща вода и се варят за 20 минути. Отцеждат се и се обелват.

  2. Когато картофите изстинат добре, се настъргват с ренде.

  3. Маслото се разтапя в тиган и в него се сипват половината настъргани картофи, разстилат се на цялото дъно на тигана, посоляват се и се изпържват. След 10-та минута, се обръщат и се пържат за още 10 минути.

  4. Ако е необходимо се добавя малко олио.

  5. Готовата питка се изважда и се държи на топло.

  6. Всичко се повтаря с оставащата половина картофи.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?