Картофени мини хапки с чоризо
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Фурната се включва на 180 С. Приготвя се формата за мъфини - в гнездата се слагат формички, намазват се с масло или се напръскват със спрей за готвене.
-
Картофа се обелва и нарязва на малки кубчета. Нарязва се и чоризото.
-
Загряват се 2 с.л. олио и към него се добавя чоризото. Запържва се за около 4 минути. След това се слагат и кубчетата картоф. Те трябва да се сготвят до почти готово състояние. Овкусява се със сол и черен пипер.
-
Когато това стане, чоризото и картофа се изваждат върху кухненска хартия, за да се изцеди излишната мазнина.
-
Кашкавала се настъргва. Слага се по една щипка от него във всяка дупка на тавичката за мъфини. След това се допълва със сместа от запържени чоризо и картофи.
-
В голяма купа се разбиват яйцата с щипка сол и лют червен пипер. С яйчената смес се допълват мъфините до ръбчето на тавата. Тавичката се удря няколко пъти леко в плота, за да се разпредели сместа равномерно.
-
Отгоре се поръсва с допълнителен кашкавал. Слагат се във фурната за около 17 минути. Проверяват се с леко натискане дали вътрешността е изпечена. Ако не е се връщат за още няколко минути.
-
Оставят се да се охладят. Сервират се с чеснов сос и ситно нарязан пресен лук.