Начало > Предястия > Картофени мини хапки с чоризо

Картофени мини хапки с чоризо

Картофени мини хапки с чоризо|escape
60
x8
1
60
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се включва на 180 С. Приготвя се формата за мъфини - в гнездата се слагат формички, намазват се с масло или се напръскват със спрей за готвене.

  2. Картофа се обелва и нарязва на малки кубчета. Нарязва се и чоризото. 

  3. Загряват се 2 с.л. олио и към него се добавя чоризото. Запържва се за около 4 минути. След това се слагат и кубчетата картоф. Те трябва да се сготвят до почти готово състояние. Овкусява се със сол и черен пипер.

  4. Когато това стане, чоризото и картофа се изваждат върху кухненска хартия, за да се изцеди излишната мазнина. 

  5. Кашкавала се настъргва. Слага се по една щипка от него във всяка дупка на тавичката за мъфини. След това се допълва със сместа от запържени чоризо и картофи.

  6. В голяма купа се разбиват яйцата с щипка сол и лют червен пипер. С яйчената смес се допълват мъфините до ръбчето на тавата. Тавичката се удря няколко пъти леко в плота, за да се разпредели сместа равномерно.

  7. Отгоре се поръсва с допълнителен кашкавал. Слагат се във фурната за около 17 минути. Проверяват се с леко натискане дали вътрешността е изпечена. Ако не е се връщат за още няколко минути.

  8. Оставят се да се охладят. Сервират се с чеснов сос и ситно нарязан пресен лук.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?