Картофена супа с кисело мляко
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/2.png)
![Картофена супа с кисело мляко|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4824.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В маслото (може да се замести и с олио) се запържват леко гриса и лука (ситно нарязан).
-
Добавят се 1200 мл. вода, посолява се и се оставя да поври малко, след това се прибавят картофите (нарязани на кубчета).
-
След като се свари всичко, се прибавя (по желание) ситно нарязания магданоз и се сваля от огъня.
-
Като поизстине леко, се разбива яйцето с киселото мляко и супата се застройва. Прибавя се черният пипер и се посолява на вкус.