Карамелизиран бекон
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 1/2 ч.ч. орехови ядки
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 1 щипка кайен
- 2 с.л. кленов сироп
- 250 г бекон
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180 С. Постила се алуминиево фолио в тава за печене и решетката се слага на най-горната позиция във фурната.
-
Захарта и орехите се смесват в кухненски робот и се смилат. Добавят се солта, пипера и кайена и отново се разбива. Слага се и кленовия сироп и робота се пуска още веднъж.
-
Слайсовете бекон се нарязват на половинки. Нареждат се в тавата. Слага се по една малка лъжичка от сместа с орехите върху всяко парче. Пече се за 25-30 минути, докато се запече топинга, но не да изгори. Ако не е изпечен беконът достаъчно, няма да стане хрупкав като изстине.
-
Докато все още е топъл, бекона се прехвърля в плато с домакинска хартия и се оставя да се охлади.