Начало > Десерти > Карамелено-кокосов сладкиш

Карамелено-кокосов сладкиш

Карамелено-кокосов сладкиш|escape
60
x16
1
60
минути
x16
порции
1
сложност

Съставки

  • 6 ч.ч. макадамия
  • 45 г грахам бисквити
  • 8 с.л. краве масло
  • 300 г шоколад
  • 1.50 ч.ч. кокосов орех
  • 70 мл карамелен топинг

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 180 С. Макадамията се разпръсква на хартия за печене и се пече до златисто, за около 10 минути. Хартията се слага на решетка да изстинат ядките.

  2. Тавичка се застила с пергаментова хартия. Бисквитите се смилат, слагат се в купа и се смесват с маслото. Сместа се разпределя на дъното на тавичката.

  3. Поръсва се с шоколада, ситно натрошен. След това се поръсва и с настъргания кокос. Отгоре се слагат и ядките макадамия за последен слой.

  4. Карамела се стапя в микровълнова или на водна баня. Трябва да стане течен.

  5. Сладкиша се полива с карамела и се пече за 20 минути до златисто.

  6. Изважда се на решетка и се сервира нарязан на квадратчета.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?