Карамелено-кокосов сладкиш
минути
порции
сложност
Съставки
- 6 ч.ч. макадамия
- 45 г грахам бисквити
- 8 с.л. краве масло
- 300 г шоколад
- 1.50 ч.ч. кокосов орех
- 70 мл карамелен топинг
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180 С. Макадамията се разпръсква на хартия за печене и се пече до златисто, за около 10 минути. Хартията се слага на решетка да изстинат ядките.
-
Тавичка се застила с пергаментова хартия. Бисквитите се смилат, слагат се в купа и се смесват с маслото. Сместа се разпределя на дъното на тавичката.
-
Поръсва се с шоколада, ситно натрошен. След това се поръсва и с настъргания кокос. Отгоре се слагат и ядките макадамия за последен слой.
-
Карамела се стапя в микровълнова или на водна баня. Трябва да стане течен.
-
Сладкиша се полива с карамела и се пече за 20 минути до златисто.
-
Изважда се на решетка и се сервира нарязан на квадратчета.